R

egionieuws

Huis aan huis in de gemeente Midden-Groningen , Eemsdelta, Vroegere gemeente Ten Boer, Bedum

Uithuizen: Stremming van brug de Snik vanaf 1 april

De werkzaamheden aan de Blink in het centrum van Uithuizen gaan een nieuwe fase in: vanaf 1 april start aannemer Avitec infra & milieu (voorheen Hoornstra) met voorbereidende werkzaamheden bij de brug de Snik. Dit betekent dat de Snik vanaf 1 april ter plaatse van het Boterdiep gestremd wordt: de huidige duikerbrug wordt gesloopt en er wordt een nieuwe vaste brug gebouwd. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid met borden en voor fiets- en voetgangers wordt er een tijdelijke brug aangelegd over het Boterdiep. De werkzaamheden duren tot medio november 2019.

De activiteiten omvatten het aanleggen van riolering en het afdammen van de werklocatie. Vervolgens wordt gestart met de sloop van de huidige duikerbrug en met de aanleg van de nieuwe brug over het Boterdiep. Tijdens de aanleg van de brug vinden de volgende werkzaamheden plaats: Er worden damwanden geplaatst en verankerd.  Op de damwanden wordt metselwerk aangebracht.  Op het metselwerk komt een afdekking van natuursteen. Er worden funderingspalen en landhoofden voor het brugdek geplaatst en het brugdek wordt aangebracht. Op de brug komt asfalt en een voetpad.

In verband met bestratingswerkzaamheden wordt ook de Zuiderstraat ter hoogte van de Brouwerijstraat gestremd en wel van 15 april tot 17 mei. De winkels blijven wel bereikbaar en de havenweg kan tijdelijk in twee richtingen worden gebruikt.  Kijk voor meer informatie ook op www.deblinkuithuizen.nl.

Lees dit ook!