R

egionieuws

Huis aan huis in de gemeente Midden-Groningen , Eemsdelta, Vroegere gemeente Ten Boer, Bedum

Kunstgebit? Tandprotheticus!

Veel Nederlanders hebben een volledig of gedeeltelijk kunstgebit. Toch weten niet veel mensen dat degene die het beste deze zorg biedt de opleiding tot tandprotheticus heeft gevolgd. Met de Dag van de Tandprotheticus wil de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT) daar verandering in brengen.

ONT-voorzitter Marnix de Romph: “De tandprotheticus is geen ‘tandarts’ of ‘technieker’, maar dè specialist die zorgt voor een kunstgebit dat bij jou past. Hij luistert naar jou en kijkt goed naar wat jij nodig hebt. Als deskundig zorgverlener maakt de tandprotheticus een kunstgebit dat past bij je persoonlijke en financiële situatie. Dus: Kunstgebit? Tandprotheticus!”
Wettelijk erkend beroep en hbo-opleiding.

De tandprotheticus is naast de mondhygiënist en de tandarts met haar specialisaties, de derde erkende mondzorgverlener. Het beroep werd op 25 mei 1989 wettelijk erkend en later ook opgenomen als beschermde opleidingstitel in de wet BIG. Om je tandprotheticus te mogen noemen moet je de bachelor-opleiding Tandprothetiek volgen aan de Hogeschool Utrecht. Op dit moment zijn er ongeveer 450 tandprothetici werkzaam. Zij werken nauw samen met andere mondzorgverleners zoals tandarts-implantologen, maar ook met tandtechnici.
Open huis op 25 mei 2023. Tijdens de Dag van de Tandprotheticus op 25 mei tussen 09:00 – 15:00 uur opent Tandprothetische Prakt Fivelpoort in Appingedam haar deuren, zodat geïnteresseerden een kijkje ‘in de keuken’ kunnen nemen. U vindt hun aan de Opwierdermeerweg 3 in Appingedam.

Meer informatie vindt u op www.tppfivelpoort.nl.

Lees dit ook!