R

egionieuws

Huis aan huis in de gemeente Midden-Groningen , Eemsdelta, Vroegere gemeente Ten Boer, Bedum

Lopster kroon krijgt nieuwe bestemming

Onlangs is het horeca pand aan de Lagestraat 2, voorheen bekend als de Lopster Kroon, overgenomen door Mark en Lotte van der Stelt. Dit stel met ruime horeca ervaring gaan er, na de versterking, een gastronomisch restaurant, brouwerij met proeflokaal, logies en zaal opzetten.

Al lang is het hun droom om een eigen horeca gelegenheid op te zetten. Mark van der Stelt, die al sinds 2005 een succesvol evenementenbedrijf heeft, met als jaarlijkse topevenement Castlefest met in 2022 46.000 bezoekers en Lotte Wolthuis- van der Stelt die meer dan 10 jaar ervaring in diverse restaurants heeft, zien die droom werkelijkheid worden in Loppersum.

‘Het gebouw heeft zoveel historie en uitstraling, die willen we graag in ere herstellen’, zegt Lotte. ‘We wonen zelf ook in een woning van ongeveer dezelfde leeftijd en er zijn aan de Lagestraat nog zoveel originele elementen die gezien mogen worden’. Dit geldt zeker ook voor het achterste deel, voorheen de pizzeria. ‘We denken dat die ruimte van origine een schuurfunctie had, met een fantastisch gebinten dak. Die willen we zichtbaar maken’ geeft Mark aan. Mark en Lotte hebben het pand aan de Lagestraat gekocht van de gemeente Eemsdelta. De gemeente Loppersum was sinds het najaar 2019 eigenaar van het voormalig café.

Het duurt nog wel even voor het zover is dat ze er gasten kunnen ontvangen; het pand wordt eerst door NCG versterkt. Daarna staat er een verbouwing op de planning, zodat het pand aan de hedendaagse wensen van gasten kan voldoen.

‘We hopen ergens in de eerste helft van 2024 open te kunnen’, is de inschatting van de nieuwe eigenaren.

Lees dit ook!