R

egionieuws

Huis aan huis in de gemeente Midden-Groningen , Eemsdelta, Vroegere gemeente Ten Boer, Bedum

Rozeboom bezig met nieuwe bloemlezing

Gerard Rozeboom is bezig met het verzamelen van verschillende gedichten voor zijn nieuwe bloemlezing: ‘Poëzie in het donker’. De bloemlezing is bedoeld zodat dichters uit de regio mee kunnen doen om in een bundel te komen met hun gedicht. Gerard zit momenteel op de 80 inzendingen ‘Dat is veel, aangezien ik nu nog maar een maand bezig ben. De vorige bloemlezing had ik meer dan 200 inzendingen. Daaruit moest ik een selectie maken. En ik hoop dat ik met deze editie ook weer die richting op ga.’ vertelt Rozeboom.

Gerard is begonnen met schrijven toen hij jong was. Dat kwam vooral doordat zijn ouders op jonge leeftijd zijn overleden. Daardoor was poëzie voor Gerard een goede manier om met zijn verdriet om te gaan. Rozeboom schrijft zelf ook veel over rouwverwerking en hoopt heel erg dat hij met zijn gedichten ook veel andere mensen kan helpen. ‘Ik wil mensen een podium bieden om zich in de vorm van een bundel te kunnen uiten. En tegelijkertijd wil ik dat de mensen die de bundel lezen, daar dan hun troost uit kunnen halen.’ Tijdens de selectie kijkt Gerard vooral of het thema ‘afscheid’ er goed in is verwerkt, daarnaast let hij ook erg op de kwaliteit van het gedicht. ‘Je wilt tenslotte een bundel hebben met de beste kwaliteit gedichten.’

Ook heeft Rozeboom een uitgever gevonden die het boek wilt publiceren. Via de website van die uitgever wordt het boek dan verkocht. Maar uiteindelijk hoopt Gerard dat de bundel ook in de boekenwinkels terecht komt.

Lees dit ook!