RTVi Het Hogeland

info@rtvihethogeland@gmail.com

Regio: Brief naar tweede Kamer met dringende oproep

Groningse bestuurders en maatschappelijke organisaties roepen in een brief de Tweede Kamerleden op, om minister Wiebes (EZK) aanstaande woensdag (16 januari) in het debat over het gaswinningdossier, te houden aan zijn toezeggingen en alle afspraken na te komen.

Veel Groningers geloven het Rijksbeleid inzake de gaswinningproblematiek in Groningen niet meer. Ondanks het besluit van de minister om de gaskraan op termijn dicht te draaien zijn ze verontwaardigd, ontgoocheld, cynisch, boos, teleurgesteld, pessimistisch, wantrouwend of murw. Ruim zes jaar na de zware beving in Huizinge zijn nog weinig woningen versterkt en verloopt de schadeafhandeling trager dan ooit. De kans op een zware beving is daarbij nog steeds significant hoog. Het vertrouwen in de schadeafhandeling en versterking van woningen is er niet. We staan op een kantelpunt waarbij er in Groningen iets fundamenteel misgaat.

Regiomediagroningen.nl
envelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram