R

egionieuws

Huis aan huis in de gemeente Midden-Groningen , Eemsdelta, Vroegere gemeente Ten Boer, Bedum

Pieterburen: Zeehondencentrum opent expositie MSC Zoe ramp

Het Zeehondencentrum Pieterburen heeft 23 januari een expositie over de ecologische ramp met de MSC Zoe geopend. De expositie is opgedragen aan en tevens geopend door vrijwilligers die mee hebben geholpen tijdens de schoonmaakacties ten gevolge van het overboord slaan van 291 containers. Deze vrijwilligers waren actief tijdens de door het centrum georganiseerde schoonmaakacties en op eigen initiatief. Het Zeehondencentrum wil met de expositie bewustwording creƫren rondom de schaal en gevolgen van deze ecologische ramp voor het Werelderfgoed de Waddenzee. Maar bovendien ook de inzet van de honderden mensen die de afgelopen 3 weken zich dag en nacht inzetten om het afval op te ruimen te eren.

De expositie lijkt een waar juttersparadijs waar vele schoenen, nepkaarsen, zeeppompjes, piepschuimblokken, wolkkapstokken, tassen, speelgoed en een aantal auto onderdelen de boventoon voeren. Al dit materiaal werd de afgelopen weken gevonden aan de Groningse kust en opgeruimd tijdens door het centrum georganiseerde acties. Bovendien wordt er aandacht besteed aan het wetenschappelijk onderzoek dat door de Rijksuniversiteit Groningen is gestart. Samen met de universiteit zal het Zeehondencentrum regelmatig de resultaten van dit onderzoek delen in de expositie.

De verwachting is dat er de komende maanden nog wel afval zal blijven aanspoelen. Het Zeehondencentrum gaat dan ook door met het vervullen van haar missie een gezonde zee met gezonde zeehonden door waar nodig schoonmaakacties te organiseren. Opgeven hiervoor kan op de website van het centrum. gezonde zeehonden door waar nodig schoonmaakacties te organiseren. Opgeven hiervoor kan op de website van het centrum.

Lees dit ook!