R

egionieuws

Huis aan huis in de gemeente Midden-Groningen , Eemsdelta, Vroegere gemeente Ten Boer, Bedum

Nostalgische avond stijldansen

Vijf studenten van de Hanzehogeschool Groningen zijn bezig met het organiseren van een evenement gericht op stijldansen. Omdat de studenten hebben vernomen dat er nog veel mensen zijn die het van ouds stijldansen eigenlijk wel missen, vonden ze het daarom een leuk idee om dit weer terug te brengen.

Wij gingen in gesprek met Pascale Bargeman en Inge Blauw, beide zitten ze in het team van ‘Dans’n als vrouger’. ‘Het idee is eigenlijk ontstaan door het zien van een fragment op televisie waarin mensen aan het stijldansen waren. Aan de hand daarvan ging ik in gesprek met mijn ouders en kwam ik er al vrij snel achter dat er tegenwoordig nog maar weinig mensen aan stijldansen doen en dat er ook nergens meer een plek is waar je dat kunt doen’, vertelt Inge. De avond stijldansen is op vrijdagavond 2 juni 2023 van 20:00-0:00 en vindt plaats in Hotel Faber in Hoogezand. De entreeprijs is €15,- en een hapje en drankje zitten daarbij inbegrepen. Daarnaast zal Peter Wolffers – oud-eigenaar van Dansschool Heuving, de avond leiden.

“We hopen gewoon dat het een avond als vanouds zal worden. Dat mensen elkaar weer even zien en leuke gesprekken kunnen hebben. Het gaat tenslotte ook om een stukje verbondenheid”, aldus Inge.

Lees dit ook!