R

egionieuws

Huis aan huis in de gemeente Midden-Groningen , Eemsdelta, Vroegere gemeente Ten Boer, Bedum

Leens: Winnaars gouden en zilveren eieren

Paasmaandag was op Verhildersum traditiegetrouw de vraag “wie vinden de gouden- en zilveren eieren?” Mede dankzij het prachtige weer kwamen ongeveer 500 kinderen en hun begeleiders zoeken naar de eitjes. De kinderen zwermden uit over de tuinen en singels rond de borg, onder aanvoering van de grote en kleine paashaas.
De beide paashazen en hun helpers hadden twee gouden en twee zilveren eieren verstopt in de tuinen en de singels rond Verhildersum. En meer dan 2000 chocolade paaseitjes.
Het bleek nog niet zo eenvoudig om de gouden- en zilveren eieren te vinden. Er moest heel goed gezocht worden. De meeste kinderen vonden wel chocolade eitjes, ook heerlijk natuurlijk.

Uiteindelijk bleek de gelukkige vinder van het gouden ei in de binnentuin Yvon van Duinen uit Leens te zijn. Thom Bosschieter uit Winsum vond het zilveren ei in de binnentuin. Daan Hofman uit Leens was de gelukkige vinder van het gouden ei in de singel en Twan Pijl uit Leens vond daar het zilveren ei. Deze bijzondere eieren mochten bij de paashazen geruild worden tegen een heerlijke chocolade paasverrassing.

De grote en kleine paashaas waren heel enthousiast over de grote schare kinderen en de goede sfeer. Ze hebben beloofd volgend jaar weer langs te komen. bron: Verhildersumse

SONY DSC

Lees dit ook!