R

egionieuws

Huis aan huis in de gemeente Midden-Groningen , Eemsdelta, Vroegere gemeente Ten Boer, Bedum

Leens: Kom ontdekken en genieten op de streekmarkt Verhildersum

Februari met het wisselende weer, daagt u uit om er op uit te gaan. Een mooie wandeling maken als het zonnetje schijnt en heerlijke producten ontdekken op de Streekmarkt Verhildersum. Ook als het weer een minder zonnige kant laat zien is er hier binnen volop lekkers te koop en te proeven. Meer bewegen en gezond eten, zijn dé goede voornemens van het nieuwe jaar. En die kunt u waarmaken op de Streekmarkt, een ideale manier om gezond en heerlijk eten te ontdekken.

Veel van de producten op de markt komen uit eigen streek. Van ambachtelijk brood, heerlijke kaas, appelsap vol vitamines, chutneys, groente, vlees, worst en nog veel meer. Neem bijvoorbeeld zo’n pak appelsap vol vitamines gemaakt van het fruit uit de boomgaard van Verhildersum. Of proef heerlijke honing, perfect om aan te sterken en de griep of verkoudheid te bestrijden, maar natuurlijk ook om gewoon lekker van te genieten. Allerlei (h)eerlijke producten van gepassioneerde boeren, makers, telers, imkers, bakkers en brouwers. Aangevuld met wat liefhebbers van wat verder weg halen. Want gepassioneerde producenten vind je immers overal.

Ook deze keer zijn er een paar speciale gaststandhouders, nl. Chantal de Jonge van De Jonge Taarten met taarten en lekkers, Jelle Dam met Jotner speciaal bier, de Ciderwinkel met no- en low-alcohol dranken en ongefilterde biologische ciderazijn. En natuurlijk Trienke Woldringh met vachten en wollen accessoires van haar Gottland-schapen. Maak kennis met deze gedreven ondernemers en ontdek hun producten. Wat deze echte liefhebbers en kenners over hun product te vertellen hebben. Want eten is veel lekkerder als het van een bron komt die je kent. Producten met een verhaal! Ontmoet op de Streekmarkt de makers en verkopers. En blijf wat langer om te proeven, kijken, ruiken en te kopen – kortom: te beleven!

Kom naar de Streekmarkt in de Museumboerderij Verhildersum Leens, zaterdag 16 februari, 10-16 uur, toegang gratis.

Lees dit ook!