R

egionieuws

Huis aan huis in de gemeente Midden-Groningen , Eemsdelta, Vroegere gemeente Ten Boer, Bedum

Het Hogeland: Colourful het Hogeland maakt kans op Appeltje van Oranje 2019

Colourful Het Hogeland maakt kans op een Appeltje van Oranje 2019. Er zijn 40 projecten in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan tot en met 16 januari 23.59 uur via stem.oranjefonds.nl/colourful

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)!. Dat betekent dat alle kanshebbers op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden om zo anderen te helpen. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om, en hoeft niemand er alleen voor te staan in Nederland. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen. De prijzen worden in mei 2019 uitgereikt door Koningin Máxima op Paleis Noordeinde. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Bij Colourful Het Hogeland is iedereen met buitenlandse ‘roots’ van harte welkom. Iedereen kan zijn trots, talent en cultuur laten zien, zodat we van elkaar kunnen leren. Wij willen dat iedereen zich thuis voelt. Zorgen voor ontmoetingen, verhalen en aandacht voor elkaar. Zo krijg je begrip voor elkaar en wordt de wereld waarin we samen leven een stukje mooier. Want samen zijn we Het Hogeland.

Lees dit ook!