R

egionieuws

Huis aan huis in de gemeente Midden-Groningen , Eemsdelta, Vroegere gemeente Ten Boer, Bedum

Het Hogeland: Burgemeester Bolding reikt 1e exemplaren gids ‘Welkom in het Hogeland ‘ uit

In de laatste week van maart is de gids ‘Welkom in Het Hogeland’ huis aan huis in de gemeente verschenen. Burgemeester Henk Jan Bolding van de gemeente Het Hogeland reikte op vrijdag 29 maart de eerste exemplaren uit aan de Hogelandsters die voor de gids zijn geïnterviewd. De uitreiking vond plaats bij het Loonbedrijf Beukema in Onderdendam; centraal gelegen in de nieuwe gemeente.

‘Welkom in Het Hogeland’ is een gids vol informatie over en uit de gemeente. Er is volop aandacht voor de dienstverlening en de visie van de nieuwe gemeente. Ook het college van burgemeester en wethouders en de raadsleden worden gepresenteerd. Daarnaast vertellen Hogelandsters in de gids over hun leven en werk in het gebied. Verschillende initiatieven van dorpsbewoners passeren de revue. Daarnaast wordt ze gevraagd wat ze van de nieuwe gemeente verwachten.

Burgemeester Henk Jan Bolding ging voorafgaand aan de uitreiking ook uitgebreid met de geïnterviewden in gesprek over de verwachtingen rond de nieuwe gemeente. Erik de Graaf uit Warffum en Otto Kalkhoven uit Eppenhuizen, verantwoordelijk voor het eind vorig jaar verschenen boek ‘Op verkenning door het Hogeland’, de horecaondernemers Robbert en Ruud van Barneveld uit Winsum, onderneemster Janny Beukema uit Onderdendam en fotograaf Peter Russchen uit Bedum gingen die uitdaging graag aan.

Jantien Nanninga uit Stitswerd en agrarisch ondernemer Klaas-Jan Oudman uit Pieterburen waren verhinderd bij de uitreiking aanwezig te zijn. (foto: gemeente Het Hogeland).

Lees dit ook!