R

egionieuws

Huis aan huis in de gemeente Midden-Groningen , Eemsdelta, Vroegere gemeente Ten Boer, Bedum

Het Hogeland: Activiteiten voor jonge mantelzorgers

Tijdens en na de week van de jonge mantelzorgers, van 3 t/m 9 juni 2019 worden tal van leuke activiteiten georganiseerd in de provincie. Jonge mantelzorgers zijn kinderen, die opgroeien in een gezin met een chronische zieke, een familielid met een lichamelijke of verstandelijke beperking of een gezinslid met verslavings- of psychische problemen. In de gemeente Het Hogeland worden o.a. een Huifkartocht, Ponyverzorging- en rijden en een Weekendkamp voor de jonge mantelzorgers georganiseerd. Het totale aanbod van activiteiten in de provincie, vindt u op de website www.mantelzorggroningen.nl/week-van-de-jonge-mantelzorg.

HUIFKARTOCHT

Op woensdag 5 juni kunnen jonge mantelzorgers vanaf 6 jaar deelnemen aan een huifkartocht. We vertrekken om 19.00 uur vanuit Pieterburen voor een leuk ritje. Onder het rijden mag er gezongen worden en rond 20.00 uur zijn we weer terug. Opgeven kan voor 30 mei door een mailtje te sturen naar n.hoofs@mensenwerkhogeland.nl

WEEKENDKAMP

Op zaterdag 6 en zondag 7 juli gaan we een weekendje weg. We overnachten in groepsaccommodatie Waddenhoeve in Noordpolderzijl. Tijdens het weekend gaan we o.a. een kweldertocht lopen, kanovaren, steppen, een spooktocht houden en wordt er een kampvuur gemaakt. Jonge mantelzorgers van 10 tot en met 16 jaar kunnen deelnemen. Opgeven kan via de mail naar k.vanoossanen@mensenwerkhogeland.nl We vragen 15 euro inschrijfgeld, na deelname aan het weekend krijgt u dit bedrag terug.

AFSLUITEND PROVINCIAAL JMZ-FESTIVAL MET RAPPER GINGER (BEKEND VAN THE VOICE)

Om de week van de jonge mantelzorgers af te sluiten organiseren we een provinciaal JMZ Festival op het Stadslab-Suikerunieterrein op zaterdag 8 juni. Van 14.00 uur tot 18.00 uur zijn er allerlei workshops zoals: Streetdance, DIY & tekenen, Bootcamp, Graffiti, Acteren enz. Er is een gamehoek en genoeg ruimte om lekker te chillen. Vanaf 16.00 uur gaat de BBQ aan en kan er van allerlei lekkers gesmuld worden. Rapper Ginger sluit het festival vanaf 17.00 uur af met een spetterend optreden.

Voor deze activiteit kan de jonge mantelzorger een vriendje/vriendinnetje meenemen. Aanmelden kan tot 3 juni door een mailtje te sturen naar n.hoofs@mensenwerkhogeland.nl Voor alle activiteiten geldt: Mocht vervoer een probleem zijn, meldt dit dan bij de aanmelding, dan zoeken we samen een oplossing.

Mocht u nog vragen hebben over de activiteiten of over jonge mantelzorgers in het algemeen, mail deze gerust naar bovenstaand genoemde email adressen of belt u met de Buurtwerkers Monica Blom T. 06-48874339 of Nicole Hoofs T. 06-30286675 van Mensenwerk Hogeland.

Lees dit ook!