R

egionieuws

Huis aan huis in de gemeente Midden-Groningen , Eemsdelta, Vroegere gemeente Ten Boer, Bedum

Winsum: Geslaagde Doemiddag bij Terra Winsum

Leerlingen van groep 8 staan voor een belangrijke keuze; naar welke school ga ik volgend jaar? Terra Winsum wil helpen bij die keuze en organiseert verschillende activiteiten voor leerlingen van groep 8 en hun ouders.

Doemiddag: In januari was de goed bezochte Open Dag van Terra Winsum en woensdag 6 februari stond de doemiddag op het programma. Leerlingen van groep 8 konden zich via de website en tijdens de Open Dag opgeven voor deze middag om nader kennis te maken met het voorgezet onderwijs. Een grote groep maakte van deze mogelijkheid gebruik. Na het welkom in de kantine door afdelingsdirecteur Marieke Blaak, volgden de leerlingen verschillende korte lessen volgens een heus lesrooster. Ze kregen les in bijvoorbeeld praktijkvakken als Plant & Dier en Verzorging en theorievakken als wiskunde, Engels, biologie of Nederlands. Natuurlijk ontbrak ook een pauze in de kantine niet op het rooster. Konden ze tijdens de open dag al sfeer proeven en praten met docenten en leerlingen, nu konden ze echt ervaren hoe een lesdag bij Terra Winsum eruit ziet. De school hoopt hen hiermee te helpen bij het maken van de juiste schoolkeuze.

Inloopavonden: Voor leerlingen van groep 8 en ouders die na het bezoeken van voorlichtingen, open dagen en de doemiddag er nog niet helemaal uit zijn, organiseert Terra Winsum nog twee inloopavonden voor vmbo-groen en het Groene Lyceum. “We vinden het belangrijk dat een leerling de school kiest die het beste bij hem/haar past”, aldus afdelingsdirecteur Blaak. “Daar willen we de leerlingen en hun ouders graag bij helpen. Hebben ze nog vragen, dan kunnen ze langskomen tijdens de inloopavonden en gaan we een op een met hen in gesprek.” De inloopavonden bij Terra Winsum aan de Hamrik 4a worden gehouden op 25 februari en 4 maart van 19:00 tot 21:00 uur.

 Voor de doemiddag van Terra Winsum was ruime belangstelling, zie foto

Lees dit ook!