R

egionieuws

Huis aan huis in de gemeente Midden-Groningen , Eemsdelta, Vroegere gemeente Ten Boer, Bedum

Nieuwe interactieve ervaring Zuidbroek

Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum in Zuidbroek heeft een nieuwe manier gevonden om bezoekers een nog interessantere ervaring te bieden. Vanaf nu kunnen bezoekers de oude stijlkamer nog beter ervaren dankzij een interactief touchscreen. Dit maakt het mogelijk om toelichting te krijgen over de verschillende voorwerpen in deze ruimte.

De stijlkamer van het museum geeft een beeld van het kantoor van de stationschef en de stationsassistent uit vervlogen tijden. Het zelf te bedienen touchscreen geeft bezoekers de mogelijkheid om informatie op te zoeken over de diverse voorwerpen in de ruimte. Zo kunnen zij meer te weten komen over bijvoorbeeld de uniformen die gedragen werden, de bureau-inrichting en lampen die in deze ruimte te vinden zijn. Op deze manier wordt het bezoek aan de stijlkamer nog interessanter en leerzamer.

Het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum is een 100% vrijwilligersorganisatie en bevindt zich in het monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865 in Zuidbroek, het Dorp van Trein & Tram. Het museum is iedere vrijdagmiddag (13.00 tot 17.00) alsmede op zaterdag en zondag (10.00 tot 17.00) geopend.

(Foto: Hans de Lange,NNTTM).

Lees dit ook!