R

egionieuws

Huis aan huis in de gemeente Midden-Groningen , Eemsdelta, Vroegere gemeente Ten Boer, Bedum

Examentijd

De meest spannende weken voor het voortgezet onderwijs komen eraan: het is weer eindexamentijd. De xamens voor de afdelingen mavo, havo en vwo begonnen dit jaar op donderdag 11 mei en duren tot en met dinsdag 30 mei. De afdeling vmbo op het dr. Aletta Jacobs College start al op dinsdag 9 mei. Op het Aletta – waar dit jaar 294 kandidaten examen doen – werd voor de meivakantie op een feestelijkemanier stilgestaan bij de laatste schooldag (LSD) van de examenleerlingen (zie foto). Het is de dag waarop de leerlingen volgens traditie de macht overnemen op school.

De schriftelijke examens mavo, havo en vwo worden op het Aletta net als in voorgaande jaren afgenomenin de zalen van sportcentrum De Kalkwijck. De vmbo-leerlingen leggen digitaal de examens voor de avo-vakken (algemeen vormend onderwijs) af. In de maand april zijn de (praktijk)examens voor deze afdeling al afgenomen.

Een spannende tijd voor zowel de eindexamenkandidaten als ook voor hun ouders en docenten. In junihoren de kandidaten of al het harde werken wordt beloond met een diploma.

Foto: Hilda Guns.

Lees dit ook!