R

egionieuws

Huis aan huis in de gemeente Midden-Groningen , Eemsdelta, Vroegere gemeente Ten Boer, Bedum

Op de koffie bij Yudidit Photos en Design

Regionieuws is op de koffie bij de gezellige studio, Yudidit Photos en Design, van Judith de Vries aan Lougpadje 1 in Siddeburen. Haar zaak ligt aan winkelcentrum de Kei. Je kunt er terecht voor o.a. de mooiste foto’s en ontwerpen. Ze werkt al 13 jaar als fotograaf en designer voor onder andere Schanspop en andere vaste opdrachtgevers. Een jaar geleden ging een grote wens in vervulling en opende ze haar eigen studio. Dus we gaan met haar in gesprek over het afgelopen jaar. Wie is Judith de Vries? Een enthousiast energiek iemand met enorm veel creatieve ideeën op allerlei vlakken. Bovendien ben ik altijd in voor iets nieuws, lekker out of the box denken en eigenlijk is geen uitdaging mij te gek. Ik ben iemand die graag mensen en bedrijven blij maakt om dierbare herinneringen vast te leggen of iets speciaals voor ze te ontwerpen. Of het nu een grote of een kleine opdracht is, dat maakt voor mij geen verschil. Samen met mijn man, 2 kinderen en niet te vergeten de hond wonen we al jaren in Siddeburen en dat bevalt prima!

Een jaar geleden gestart met je studio in Siddeburen, hoe is het allemaal bevallen? Het bevalt me heel goed. Ik had het jaren eerder moeten doen! Haha..De vrijheid en de ruimte die ik heb is echt super. Eerder had ik een kamer in huis als studio, maar daar kun je niet altijd doen wat je dan in je hoofd hebt qua decoratie. Hier kan in principe alles! (als het maar door de deur past..) Ik houd van creatief bezig zijn en dat kan hier volledig. En ik ben overal wel voor in. Laatst wilde een klant voor een Cakesmash (dat is een fotoshoot vaak voor de 1e verjaardag waar de kids dan in een taart mogen smashen) graag in boerderijsfeer. Dus de setting opgebouwd met hooibalen. Hoe leuk is dat? Of voor een fotoverjaardagsfeestje alles in glitter en glamour, ballonnen, slingers, discoballen noem maar op. Maar ook voor een zwangerschapsshoot of newborn halen we alles uit de kast. Ik heb mooie jurken waar de zwangere buik mooi in uit komt en waar klanten gebruik van mogen maken. Mocht je dat helemaal gestyled willen, dan kan dat ook want ik werk ook samen met een visagist en kapper. Dit kan uiteraard ook voor een portretfoto. Voor de newborn heb ik allerlei kleertjes, haarbandjes, dekentjes in verschillende kleuren en andere accessoires. We verzinnen iedere keer weer wat nieuws. Alles voor het perfecte plaatje. Echt zo tof om te doen allemaal.

Waarvoor kan men bij je terecht? Mensen kunnen bij mij op fotogebied terecht voor een mooie portret of gezinsfoto. Zwanger- en of Newborn. Cakesmash, (verjaardags)fotofeestje en nu sinds september ook voor pasfoto’s! De shoots gaan allemaal op afspraak en voor de pasfoto’s ben ik donderdagmiddag en avond geopend. Daarbuiten kunnen mensen mij ook altijd bellen of appen voor pasfoto’s. Daarnaast maak ik ook schoolfoto’s. Voor de peuteropvang hier in Siddeburen doe ik dat al jaren en nu dit jaar heb ik ook de basisschool gedaan. Kinderen fotograferen vind ik het allermooiste. Ik houd van hun spontaniteit en onbevangenheid. Dat is super om dat vast te mogen leggen. Verder ontwerp ik logo’s voor bedrijven, flyers, advertenties, maar ook geboortekaartjes, kerstkaarten en rouw- en trouwkaarten. Eigenlijk alles wat met design te maken heeft. Het is soms maar net waar de klant mee komt. Ik denk graag mee om een zo mooi mogelijk ontwerp te maken die past bij de persoon of het bedrijf. Het retoucheren van oude foto’s van bijvoorbeeld dierbaren die zijn overleden, vind ik ook dankbaar werk om te doen. Het is mooi om te zien hoe je met de tegenwoordige technieken zo’n oude foto weer helemaal mooi kan maken.

Heb je een website waar men je foto’s/projecten kan bekijken? De website is momenteel nog niet in de lucht, daar wordt wel heel hard aan gewerkt. Maar mensen kunnen mijn foto’s en ontwerpen wel vinden via facebook of instagram. (@yudiditphotos.design). Nog nieuws of acties voor onze lezers? Nieuwsgierig naar mijn werk geworden en wil je een mooie foto van je gezin, kids of wil je zelf graag een keer mooi op de foto, ik zou zeggen neem gerust contact op of kom gezellig langs in de studio. Ik leg de herinnering graag voor je/jullie vast of maak een mooi ontwerp op maat voor bijv. jouw geboortekaartje.

Lees dit ook!