R

egionieuws

Huis aan huis in de gemeente Midden-Groningen , Eemsdelta, Vroegere gemeente Ten Boer, Bedum

Het Hogeland: Inwoners betrokken bij profielschets nieuwe Burgemeester

Alle inwoners van de gemeente Het Hogeland krijgen de gelegenheid inbreng te leveren voor het opstellen van het profiel van de burgemeester van Het Hogeland. De opvolger van waarnemend burgemeester Henk Jan Bolding wordt zo mogelijk nog dit jaar geïnstalleerd.

Het raadplegen van de bevolking begint op vrijdag 17 mei om 12.00 uur. Zaterdag 2 juni is de laatste dag waarop de mening kan worden gegeven. De inwoners kunnen zich aan de hand van tien stellingen uitspreken over verschillende kwaliteiten die de nieuwe burgemeester moet hebben. Zo wordt er gevraagd in hoeverre de nieuwe burgemeester afkomstig moet zijn uit het openbaar bestuur of uit het bedrijfsleven, of zij of hij zakelijk of juist informeel moet opereren en of de burgemeester behoudend of vooruitstrevend moet zijn. Inwoners kunnen op een schaal aangeven welk belang er aan een eigenschap wordt gehecht.

Er zijn verschillende manieren om de mening te geven: zo wordt de lijst digitaal aangeboden op de website www.burgemeesterhethogeland.nl. Dit kan thuis gedaan worden maar ook op de gemeentelijke locaties en de zes bibliotheken in de gemeente. Papieren vragenlijsten zijn beschikbaar op de gemeentelijke locaties, de openbare bibliotheken en op 23 mei op de stembureaus. In de Noorderkrant van woensdag 22 mei en de Ommelander Courant van 23 mei verschijnt deze vragenlijst ook. Hij kan ongefrankeerd naar een antwoordnummer worden gestuurd.

Via de social media van de gemeente Het Hogeland en in advertenties in verschillende media wordt op de reactiemogelijkheden gewezen. Ook de jeugd in de gemeente wordt actief benaderd.

De vertrouwenscommissie, die namens de gemeenteraad de benoeming voorbereidt, vindt het belangrijk dat zo veel mogelijk Hogelandsters hun stem laten horen. De resultaten van de raadpleging worden betrokken bij de uiteindelijke profielschets voor de burgemeester. Die wordt nog voor de zomervakantie aangeboden aan de Commissaris van de Koning, de heer Paas.

Lees dit ook!