R

egionieuws

Huis aan huis in de gemeente Midden-Groningen , Eemsdelta, Vroegere gemeente Ten Boer, Bedum

Het Hogeland: Beweegstimuleringsproject Beweegcoach+ van start gegaan

In de gemeente Het Hogeland is het beweegstimuleringsproject Beweegcoach+ van start gegaan. Inwoners met een lichamelijke beperking of een chronische aandoening kunnen terecht bij een beweegcoach. De coach helpt deze inwoners met het vinden van sport- of beweegaanbod op maat.
Gezondheidswinst. In de regio Noord-Groningen wonen relatief veel mensen met een beperking bij het bewegen. Deze inwoners sporten en bewegen minder dan gezonde mensen. En dat terwijl beweging juist voor hen veel gezondheidswinst kan opleveren en bovendien belangrijk is voor de sociale contacten. Vaak weten mensen niet wat de mogelijkheden in hun omgeving zijn. Daarnaast zijn de reisafstand en kosten voor veel mensen een drempel.

Heeft u een beperking bij het bewegen en bent u benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van sport- en beweegaanbod? Meld u dan aan bij Daniël Boekee van het project Beweegcoach+ via telefoonnummer 06 – 30 65 68 52 of e-mail d.boekee@hvdsg.nl. Aanmelden kan nog tot en met 28 februari 2019. De beweegcoach neemt vervolgens telefonisch contact met u op. Daarna volgt een intake bij een fysiotherapeut. Die kijkt onder andere naar belastbaarheid, balans, loopvaardigheid, kracht en bloeddruk.

Beweegcoach Daniël Boekee staat in verbinding met huisartsen, wijkverpleegkundigen, fysiotherapeuten, diëtisten, WMO-consulenten, sociaal werkers en sportverenigingen in de gemeente, maar breid zijn netwerk graag verder uit. Bent u professional en wilt u ook meedenken of meedoen, neem dan contact op met de beweegcoach. Het project Beweegcoach+ is een samenwerking tussen het UMC Groningen, Huis voor de Sport Groningen en de gemeente het Hogeland.

Lees dit ook!