R

egionieuws

Huis aan huis in de gemeente Midden-Groningen , Eemsdelta, Vroegere gemeente Ten Boer, Bedum

Het Hogeland: B en W klussen mee bij NLdoet op 15 en 16 maart

Burgemeester Henk Jan Bolding, wethouder Harmannus Blok en wethouder Mariette de Visser geven op vrijdag 15 maart 2019 om 9:30 uur het startsein voor de grootste landelijke vrijwilligersactie van het Oranje Fonds: NLdoet. Dit gebeurt bij Hertenkamp De Borgstee in Winsum waar de burgemeester en wethouders zich richten op het maken van vogelhuisjes.

893 klussen bij NLdoet
In de gemeente Het Hogeland zijn maar liefst 893 klussen aangemeld voor NLdoet. Het gaat om verschillende opknap-, schoonmaak- en verfklussen, het aanleggen van beplanting voor de zomer, het opruimen van een archief, maar ook het organiseren van een gezellige middag. Veel vrijwilligers hebben zich aangemeld om hun steentje bij te dragen aan een klus.

Het college klust
Op vrijdagmiddag vanaf 11:30 uur richt burgemeester Henk Jan Bolding zich op algemene klussen in het dorpshuis Pieterburen. Wethouder Eltjo Dijkhuis zet zich in voor het openluchtmuseum in Warffum en wethouder Kristel Rutgers gaat bij Woonzorgcentrum Alegunda llberi in Bedum rolstoelen pimpen. Op zaterdag 16 maart gaat wethouder Mariette de Visser mee op tournee met de dorpencoördinatoren van Het Hogeland. Zij gaan met een bus de gemeente door voor allerhande klussen.

Winsum Schoon&Groen
In Winsum wordt dit jaar weer de zwerfvuilactie ‘Winsum Schoon & Groen’ georganiseerd. Dit is een jaarlijks onderdeel van NLdoet in Winsum. Op de vrijdag gaan basisschoolkinderen aan de schoonmaak en de vrijwilligers nemen de klus op zaterdag over. Samen maken zij het groen in het dorp klaar voor het voorjaar en prikken zwerfvuil op.

Aanmelden kan nog
Vrijwilligers die op vrijdag 15 maart en/of zaterdag 16 maart willen klussen in Het Hogeland vinden meer informatie op www.nldoet.nl.

Lees dit ook!