R

egionieuws

Huis aan huis in de gemeente Midden-Groningen , Eemsdelta, Vroegere gemeente Ten Boer, Bedum

Elk dij’t wend is grunnings te proat’n huift ‘t hier ook nait te loat’n

Dat is het eerste wat mij opvalt als ik voor de voor de deur van Ton Medendorp Tuinmachines sta. En inderdaad als ik binnen stap word ik vriendelijke begroet met MOI. In de werkplaats is de monteur (Kees) bezig met de winterbeurten van de maaiers. Ton Medendorp nodigt mij uit in de kantine voor een (echte) kop koffie. En onder het genot van de koffie verteld hij een en ander over zijn bedrijf. Ik ben in 1980 begonnen in Tuin en Park machines bij de Fa. Knaap in Groningen. We stonden toen aan de wieg van de mechanisatie in de Groenvoorziening. Het was echt nog pionieren. Na een aantal jaren nog in de verhuur van wegenbouw machines te hebben gewerkt ben ik voor mij zelf begonnen. Eerst in het centrum van Uithuizen en later op het bedrijven terrein Edama. We zitten hier nu alweer zo’n 22 jaar met veel plezier.” Het vaste team bestaat uit 3 personen; Annemarie voor de administratie, Kees voor de techniek. Ton doet de inkoop en de meeste verkoop en fladdert zoals hij zegt overal een beetje tussen door en springt bij waar nodig.

Als Automowerspecialist is Maurice parttime werkzaam en Max versterkt zaterdag het team als manus van alles. De klantenkring bestaat uit hoveniers, gemeentes, diverse bedrijven en instellingen en natuurlijk particulieren. “Iedereen is welkom en we hebben in bijna alle prijsklassen wel een machine. Met de topmerken Husqvarna , John Deere en EGO in het assortiment kunnen we goed uit de voeten. Niet alleen de kwaliteit van de produkten is belangrijk maar ook de after sales en onderdelen voorziening. Natuurlijk hebben we zelf een groot aantal onderdelen op voorraad. Indien nodig kunnen de onderdelen binnen 24 uur (‘s nachts) geleverd worden. Zodat we de volgende morgen de machines kunnen repareren.” Ton is nog lang niet uitgepraat, helaas heb ik nog een andere afspraak dus tijd om afscheid te nemen.

Toch nog gauw even een rondleiding door het bedrijf. Wat me dan vooral opvalt is de professionele en opgeruimde werkplaats. Dat is een belangrijke zaak volgens Ton, hoewel het niet meevalt in drukke tijden het zo netjes te houden. Een doe maar normaal bedrijf met vakgekken is mijn conclusie over Ton Medendorp Tuinmachines.

MIJN ADVIES: Wil je een machine laten onderhouden, repareren of een nieuwe machine aanschaffen. Steek je neus eens binnen bij Ton Medendorp Tuinmachines in Uithuizen

Lees dit ook!