R

egionieuws

Huis aan huis in de gemeente Midden-Groningen , Eemsdelta, Vroegere gemeente Ten Boer, Bedum

Bedum: Bedumer Winterloop, Samen tegen kanker, groot succes

Afgelopen vrij- en zaterdag werd de negende Bedumer Winterloop gehouden en het werd weer een groot succes. Bijna 500 lopers, ruim 100 vrijwilligers en het complete bedrijfsleven zorgden ervoor dat de voorzitter zaterdagavond bekend kon maken dat de voorlopige eindstand € 109.000,- bedroeg. Zoals bekend gaat de opbrengst naar 5 projecten van het UMCG Kanker Researchfonds.

Ieder jaar probeert het team van de Winterloop weer enkele nieuwe onderdelen in te zetten om jong en oud te betrekken bij dit mooie evenement en om een zo groot mogelijk draagvlak te creëren. Hilarisch was de Stiletto run, voor het tweede jaar op rij en dit maal onder leiding van de 2 wethouders in onze nieuwe Gemeente Het Hogeland Kristel Rutgers en Mariette de Visser. Het in grote getale aanwezige publiek genoot dan ook met volle teugen. ”Onwijs trots” was de voorzitter op een ieder die heeft bijgedragen op wat voor manier dan ook! Met een enorme saamhorigheid heeft het dorp Bedum weer opnieuw laten zien wat er mogelijk is binnen een relatief kleine gemeenschap.

Een loop als deze verbindt ons allen en kan alleen maar leiden tot meer bijzondere activiteiten. Bedankt Bedum en op naar de tiende editie, wij hebben weer opnieuw historie geschreven!

Link naar videoverslag Winterloop:

Video verslag Winterloop 2019

Lees dit ook!